Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Partizanu Olimpijakos i Radnik iz Bijeljine prepreke ka Ligi šampiona, Voša protiv Žitomira u CEV kupu

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.23. | 15:49

Crno-beli će kroz kvalifikacije pokušati da dođu do grupne faze elitnog takmičenja

Odbojkaški klubovi su danas dobili rivale u evropskim takmičenjima za narednu sezonu.

Kad je muška konkurencija u pitanju Partizan će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prepreke će mu biti u 2. grupi Olimpijakos iz Grčke i Radnik iz Bijeljine.

Izabrane vesti

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša, Vojvodina iz Novog Sada će u 1. kolu (25. oktobar i 1. novembar) igrati protiv Žitomira iz Ukrajine, dok će se Radnički iz Kragujevca u istim terminima sastati sa Amrisvilom iz Švajcarske.

Ribnica iz Kraljeva će u šesnaestini finala Kupa izazivača (22. i 29. novembra) igrati protiv pobednika duela iz 1. kola Merkur Maribor (SLO) – AKAA Volej (FIN).

Pobednik BVA Kupa u konkurenciji odbojkaša igraće u 1. kolu Kupa izazivača (25. oktobar i 1. novembar) protiv Fordea iz Norveške. Pravo učešća u BVA Kupu 2023. ima Spartak iz Subotice.

To su glavne informacije kad su srpski klubovi u pitanju... Što se tiče najboljih evropskih timova - od danas se zna ko će s kim odmeravati snage u grupi Lige šampiona.

U grupu A su smešteni Zaksa, Roselar, Zirat Bank i jedna tim će doći iz kvalifikacija. U grupi B su Trentino, Rešovija, Tur, ACH Volej Ljbljana. U grupi C su Berlin, Pjaćenca, Halkbank, Benfika. U grupi D su Jastrežebski, Lineburg, Češke Budejovice i drugi kvalifikant. U grupi E su Lube, Grinjard Mazeik, Prag i treći tim iz kvalifikacija.



tagovi

CEV Liga šampionaOK PartizanOK VojvodinaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara